,

Indsigt fra Børsen Bæredygtig Summit 2023

Med et program på Børsen Bæredygtig Summit 2023 spækket med viden om aktuelle og fremtidige muligheder og udfordringer på området, står det endnu mere klart for mig, at større viden og indsigt om bæredygtighed i relation markedsføring og kommunikation er et must!

Børsen Bæredygtig Summit bød i år på indsigt om bl.a. brugen af partnerskaber i det grønne samarbejde, 4 slags grøn lovgivning – du skal kende, cirkulær økonomi, greenwashing og greenwishing, ESG-dilemmaer, AI i relation til den grønne omstilling og vejen mod et bæredygtigt samfund 2050.

Det blev i løbet dagen tydeliggjort, at hele bæredygtighedsområdet er fyldt med dilemmaer, og at mangel på viden, kompetencer og ressourcer på området er og bliver den helt store udfordring.

Professor dr.jur. Linda Nielsen og Partner og advokat Flemming Pristed fra Poul Schmidt, gav os et indblik i grøn lovgivning og kom omkring ESG-reglerne herunder Taksonomi-forordningen, Disclosure-forordningen (SFDR), Direktivet om bæredygtighedsrapportering (CSRD) og Due Diligence Direktivet (CSDDD), hvor særligt ledelsesansvar blev fremhævet.

Anbefalet litteratur om grøn lovning:  Bæredygtighedsret af f Linda Nielsen, Flemming Pristed og Lone Wandahl Mouyal.

I oplægget ESG som den nye ABC – om strategi, ledelse og kompetencer fortalte forfatter og bestyrelsesmedlem, Jeanette Fangel Løgstrup om, hvordan virksomheden sikrer strategisk, organisatorisk og forretningsmæssig forankring af bæredygtighed i virksomheden, og hvordan virksomheden sikrer de rette kompetencer til at løfte opgaven.

Anbefalet litteratur om ESG: Bæredygtig Ledelse – ESG som den nye ABC for ledelser og bestyrelser af Jeanette Fangel Løgstrup

Børsen Bæredygtig udvikles i et partnerskab med Danske Bank og PwC. Partnerskabet handler om vidensdeling, som betyder, at artikler, indhold og inspiration fra Børsen Bæredygtig er frit tilgængeligt for alle.

Læs mere på: Børsen Bæredygtig Cases 2023 – 50 virksomheders idéer til fri inspiration